snowboardvakantie

Snowboard vakantie in Duitsland

Snowboard vakantie in Duitsland

Snowboarden DuitslandDe Duitse alpen zijn perfect voor de beginnende snowboarder. Door dat de hoogte van de bergen meevalt zijn de Duitse wintersport  gebieden populair bij deze groep, maar ook bij de Duitsers zelf die tijdens de weekeinden erop uit trekken op te genieten van een korte ski- of snowboard vakantie in eigen land. Door de kleine schaal van de gebieden leer je gemakkelijk boarden op rustige pistes en kun rustig jezelf verder bekwamen in de wintersport. Een lang weekeinde weg vanuit Nederland is met de auto goed te doen. Per trein of vliegtuig is het maar een kwestie van uren voor je op je bestemming aankomt. De Duitsers staan (net zoals de Oostenrijkers) bekend om hun gastvrijheid en zijn echte levensgenieters, dit vind je terug in de vele restaurants en kroegjes in en rondom de wintersportgebieden.

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg ligt in het hart van Europa en grenst in het westen aan Frankrijk en in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland.

Bayern

Het wisselende landschap met de Alpen in het zuiden en de rivier de Donau in het Oosten bieden je veel ontspanningsmogelijkheden. In de zomer kun je er fietsen, wandelen, klimmen en raften. De regio Bayern is goed bereikbaar met de auto Voor wintersport of langlaufen kun je terecht in het zuiden van Beieren.

Hessen

In de winter kun je in Hessen langlaufen, skien en snowboarden. Hessen is ook de meest bosrijke deelstaat van Duitsland, het geheel doet een beetje landelijk aan.

Nordrhein-Westfalen

Wintersport in Nordrhein-Westfalen is een genot als je verzot bent op poedersneeuw pistes. Winters lijken in deze deelstaat wel langer te duren dan normaal gebruikelijk is.