snowboardvakantie

Snowboarden in Spanje

Snowboarden in Spanje

Wintersport SpanjeWintersport in Spanje? Snowboarden in Spanje? Een uitdaging voor de echte wintersportliefhebber?

snowboarden spanjeDat is vreemd, want Spanje is toch bij uitstek hét land van zon, strand en zee. Maar ook het land van paella en Flamencomuziek. Als gitaarliefhebber ken ik Spanje van mijn ‘bedevaartreizen’ naar het Alhambra in Granada. Een fraai bouwwerk met typische Moorse invloeden en bakermat voor de Spaanse gitaar dankzij meesters als Frances Tarrèga (met het beroemde ‘Recuerdos de Alhambra’) en vertolkers als Andrès Ségovia en Paco de Luçia. Zo ging ik altijd begin mei als de Spaanse zon en de natuur op hun fraaist zijn op weg naar dat prachtige paleis en zag de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada liggen. Een fraai, maar bizar vergezicht temeer omdat het beneden snikheet was. Of die keren op de racefiets in de Pyreneën om de beroemde cols van de Tour de France en de Vuelta te bedwingen. En daar lag tot mijn verbazing ook sneeuw... Zelfs nog in juni.
Laten we eerlijk zijn, wanneer we aan sneeuw denken en aan vakantie, komen we toch al snel terecht in de ‘traditionele’ wintersportvakantielanden, zoals Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Heeft de laatste jaren een land als Tsechië populariteit gekregen, mede door de relatief goedkope prijzen, ook Spanje blijkt een onverwacht interessant land voor de wintersportliefhebber die weer eens wat anders wil. En waar je niet meteen buren of collega’s tegenkomt!

wintersport spanjeZo is Pradollano met het Estacion de Esqui Sol y Nieve in het door UNESCO uitgeroepen natuurpark van de Sierra Nevada bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke wintersportvakantie. Een verblijf dat door de locale sfeer, de taal en het eten net even anders is dan we gewend zijn. Met bijna 70 km skipistes, sfeervolle accomodaties, uitstekende faciliteiten in het skidorp garanderen ultiem wintersportplezier gedurende vijf maanden. Is het geen uniek idee om bijvoorbeeld ’s morgens te snowboarden en ’s middags op het strand te liggen? Want de Costa del Sol is slechts twee uur rijden verwijderd. Uiteraard zijn er fraaie skipistes met diverse moeilijkheidsgraden in de Sierra Nevada en de Pyreneën te vinden. Maar er zijn ook speciale (zwarte) pistes voor de doorgewinterde snowboarders, zodat zij ongestoord hun curieuze capriolen kunnen uithalen zonder in het ‘vaarwater’ van de skiërs terecht te komen.

Voor meer informatie, locaties, verblijfsmogelijkheden en prijzen, verwijzen wij graag naar onze website: Tour Spanje.