snowboardvakantie

Snowboarden in ItaliŽ

Snowboarden in ItaliŽ

Snowboarden Italië Wintersporten in Italië is bekend vanwege de gezellige sfeer, de mooie pistes, het natuurschoon en zonovergoten pistes en terrassen, goede hotels en heerlijk eten. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is perfect. Italië heeft erg veel skigebieden met lange rode en blauwe pistes voor zowel beginners als de gevorderde snowboarder. Moeilijke pistes vind je hier nauwelijks. Het is extreem ontspannen wintersport vakantie vieren. Voor snowboarders zijn er wel wat minder faciliteiten dan in Frankrijk en Oostenrijk maar al met al blijft het wel een uniek land om te boarden.

Lombardia

LombardiaLombardia ligt in het midden van de noordelijke regio. Het grenst aan de Alpen en Zwitserland. Dit gebied is een van de dichtsbevolkte gebieden in Italië. Bekend van het gardameer, maar ook om de hoogste bergtoppen van de alpen zoals de 4.052 meter hoge Piz Bernina en de hoofstad van deze regio, Milaan. Wintersport hier biedt door de hooggelegen locaties veel lange pistes en variatie.


Piemonte

PiemonteIn het noorden grenst Piemonte aan Zwitserland, in het westen aan Frankrijk en in het oosten aan de regio Lombardia. Piemonte is nog niet heel bekend en ook niet super ontwikkeld als wintersport gebied. Het geheel doet nog al landelijk aan. Toch zijn de uitlopers van de alpen hier wederom vrij hoog (toppen van meer dan 4.000 meter) wat de wintersport ten goede komt. Naast de alpen bestaat de rest van deze regio vooral uit heuvelland met dalen en laagvlaktes. De hoofdstad is Turijn.

 

Trentino

TrentinoDeze Noord-Italiaanse provincie staat bekend om de Dolomieten en behoren tot de mooiste berglandschappen ter wereld met elke winter veel sneeuw. Een uitgelezen plek om te genieten van de prachtige natuur en hier te wintersporten. Een van de oudste een skigebieden van Europa en de eerste met liften. De hoofstad is Trente die bekend is vanwege zijn culturele erfgoed.

 

Valle d'Aosta

Valle d'AostaDit is een bergachtige regio in Noordwest-Italië. Het is de kleinste regio van het land die in het westen grenst aan Frankrijk en in het noorden aan Zwitserland. Aan alle kanten wordt de vallei omringd door de hoogste toppen van de Alpen wat voor veel (wintersport) touristen zorgt. De zijdalen leiden naar skiplaatsen onder de grote bergmassieven. Goed gebied voor de boarder die uitdagingen zoekt.

Op Tour Italie vindt je veel algemene informatie over Italië.